index

vízmegtakaritás, környezetvédelem

Célunk, hogy olyan működő megoldást adjunk a lakosság kezébe, amivel csökkentik vízszámlájukat és ezzel egyidőben védik a környezetüket is! Várjuk környezetvédő, természetvédő egyesületek és minden olyan ember jelentkezését, aki fontosnak tartja egy jobb, tisztább, élhetőbb környezet kialakítását! Minden együttműködésre nyitottak vagyunk! info@vizmegtakaritas.hu

ENSZ-jelentés: a jövő válsága a vízhiány

2009.06.17. 15:20 vizmegtakaritas

A világ - a gyenge politikai akartnak köszönhetően - hamarosan eddig példátlan méretű vízhiánnyal néz majd szembe - áll az ENSZ által 2005. március 5-én közzétett első World Water Development Report című jelentésben.

A jelentés felhívja a figyelmet arra, hogy ha sürgős és hatékony lépések nem történnek a katasztrofális helyzet kezelésére, az évszázad közepére a Föld hétmilliárd lakóját fogja érinteni a vízhiány. Az Egyesült Nemzetek Szervezete által elkészített jelentés az eddigi legátfogóbb képet adja a világ édesvízellátásának helyzetéről - meglehetősen borúlátó képet.

Naponta hatezer ötévesnél fiatalabb gyermek hal meg a fertőzött ivóvíz okozta betegségekben, és ha a világ össznépességét nézzük, a fertőzött víz miatti elhalálozások száma meghaladja az évenkénti 2,2 milliót. Ez az arány ráadásul a népességnövekedés, a szennyeződés fokozódása és az éghajlatváltozás miatt csak növekedni fog, miközben a világ vezető hatalmai mind ez idáig igyekeztek szőnyeg alá söpörni a problémát, és nem vettek tudomást a megoldást sürgető hírekről. A jelentés becslése szerint az egy főre jutó ivóvízkészlet az elkövetkező 20 évben várhatóan a harmadára csökken. A vizek szennyezettségére jellemző adat, hogy naponta közel 6 millió tonna hulladék kerül a folyókba, tavakba.

"A világ lakosságának mintegy 40%-a nem jut megfelelő, az egészéges élethez nélkülözhetetlen, tiszta vízforráshoz" - nyilatkozta Gordon Young, a World Water Assessment Program vezetője. "Ez tragédia."

Forrás: Origo.Hu

„Minden józan gondolkodású embernek be kell látnia,
hogy az energiával való takarékosság nem csupán érdekünk,
hanem egyszerűen kötelességünk!”

www.vizmegtakaritas.hu
Nyerjen energiatakarékos készletet és csökkentse le a vízdíját!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://vizmegtakaritas.blog.hu/api/trackback/id/tr941191290

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása