index

vízmegtakaritás, környezetvédelem

Célunk, hogy olyan működő megoldást adjunk a lakosság kezébe, amivel csökkentik vízszámlájukat és ezzel egyidőben védik a környezetüket is! Várjuk környezetvédő, természetvédő egyesületek és minden olyan ember jelentkezését, aki fontosnak tartja egy jobb, tisztább, élhetőbb környezet kialakítását! Minden együttműködésre nyitottak vagyunk! info@vizmegtakaritas.hu

Közös cél az energiatakarékosság

2009.06.19. 20:12 vizmegtakaritas

Az energiahatékonyság növelése, valamint a lakossági energiafogyasztás csökkentése a megújuló energiaforrások terjesztéséhez hasonló, kiemelt környezetvédelmi célkitűzés.
 

Az energiahatékonyság növelése, valamint a lakossági energiafogyasztás csökkentése a megújuló energiaforrások terjesztéséhez hasonló, kiemelt környezetvédelmi célkitűzés - állították egybehangzóan a "Megújuló energiák hajója" elnevezésű konferencia előadói szerdán Budapesten.

Az Európai Bizottság által támogatott rendezvény résztvevői ugyanakkor eltérően vélekedtek a "zöld energia" költségeiről, illetve a nagyobb elterjedésükhöz szükséges állami támogatás formájáról. Nagy Andor (KDNP), parlamenti képviselő szerint a Magyarországon "rendkívül erős fosszilis energia lobbi" miatt jelenleg "megfizethetetlenek" az alternatív energiaforrások. Az emberek többsége éppen ezért "úri huncutságnak" tartja a környezetvédelmet - fűzte hozzá.

A kereszténydemokrata politikus a közvetlen állami finanszírozást előbbre valónak tartotta a környezetvédelmi tudatformálásnál, ezért - külföldi mintára - egy "zöld hitelintézet" létrehozását javasolta, amely akár kamat nélküli hitelekkel is támogatná a környezetvédelmi beruházásokat. Hangsúlyozta: a környezetvédelmi megoldásokat, így a megújuló energiaforrások arányának növelését a gazdaságfejlesztés egyik legfontosabb eszközévé kell tenni 2010-től.

Ámon Ada, az Energia Klub nevű civil szervezet igazgatója, valamint Burján Zoltán, a Magyar Pellet Szövetség képviselője szerint ugyanakkor a megújuló energiaforrások alkalmazása nem nevezhető drágának. A kezdeti, nagyobb beruházás után az alternatív megoldások jelentősen olcsóbbak, mint a hagyományos energiahordozók - mutattak rá a szakemberek.

Kiemelték: a megújuló energiaforrások "pályára állításához" az állami szerepvállalásnak először a lakóépületeket szigetelésének rendbetételét, valamint az "ésszerű megoldások" kiválasztását segítő ismeretterjesztést kell támogatnia.
Forrás: mfor.hu

Takarékoskodjon a vízzel és védje környezetét!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://vizmegtakaritas.blog.hu/api/trackback/id/tr201196018

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása